torsdag, april 7

foto-gjengangere

Sett bildet før? Dette må være det mest benyttede illustrasjons-fotoet i Norge. Det dukker opp hvert år når influensaepidemien slår ut. Fotograf Linda Haugvaldstad har forøvrig også tatt andre flotte influensabilder, her i Dagbladet og i VG, men snørrbildet innehar en soleklar førsteplass. Dette studiebildet er et annet eksempel på det samme. Jeg føler meg undervurdert som leser. Jeg har ikke hukommelse som en gullfisk. Gi meg nye bilder!

2 Comments:

Blogger i1277 said...

Du treffer forhåpentligvis spikeren i kista for det tåpelige illustrasjonsbildet som i årevis har belemret mang en norsk nettavis.

Særlig BA og Nettavisen har kjørt hardt på denne undervurderende og fantasiløse praksisen. Sistnevnte pleide inntil nylig å illustrere kriminalsaker på en særdeles smakløs måte: Knivstikking med et bilde av en kniv holdt i Psycho-stil, incest av et bilde av en bamse, voldtekt av en kvinne som holder seg for hodet osv.

Ting tyder på at praksisen blir mindre vanlig. Det er en stund siden jeg har sett "snytedamen" nå (både disse bildene og det minst like utbredte der hun biter negler i anger /nervøsitet over et eller annet kvelden før).

4:24 p.m.  
Blogger Gaute said...

Praksisen lever i beste velgående - se f.eks. hvordan alle Dagbladet og Dagsavisens sex- og samlivs-saker nærmest uten unntak illustreres med bilder fra de tre samme Scanpix-fotoseriene.

Jeg snublet inn via underskog, forresten. Hei.

4:01 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home